Home » Vergoeding en kosten

Vergoeding en kosten

Behandeling en tarieven (Fysiotherapie)

Via Focus fysiotherapie hebben wij contracten met alle zorgverzekeraars, behalve met het label Just van CZ. Met de overige labels van CZ hebben wij wel een contract. Hierdoor kunnen we in de meeste gevallen direct de behandelingen declareren bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar vergoedt de behandelingen die vallen binnen uw aanvullend pakket. Omdat fysiotherapie onder de aanvullende verzekering valt, hoeft u geen eigen bijdrage te betalen per behandeling. Bent u bij Just verzekerd, dan krijgt u ongeveer 50% van het reguliere tarief vergoed.

Sinds 1 januari 2006 is het niet meer noodzakelijk om een verwijsbriefje bij de huisarts te halen voordat u een afspraak bij een fysiotherapeut maakt. Dit is alleen nog wel nodig als het gaat om een behandeling aan huis.

Heeft u een chronische aandoening zoals bij de meeste neurologische aandoeningen (Parkinson, MS, CVA enz.) of heeft u een operatie gehad, dan komt u in aanmerking voor een chronische indicatie. Bij een chronische indicatie start de vergoeding vanuit het basispakket vanaf de 21e behandeling. Dit betekend dus dat de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering gehaald kunnen worden, of door uzelf bekostigd worden. Vanaf de 21e behandelsessie kunt u op deze chronische indicatie vervolgens onbeperkt gebruik blijven maken van onze diensten.

Tarieven per behandeling van 30 minuten (tenzij anders aangeduid)

Algemene Fysiotherapie 

€ 37,50

Geriatrie Fysiotherapie 

€ 45

Algemene Fysiotherapie (aan huis)€ 45
Geriatrie Fysiotherapie (aan huis)€ 55

Intake en onderzoek

€ 37,50

 Niet tijdig afmelden afspraak (24 uur)€ 30

 

Behandelingen en Tarieven (Personal training en coaching)

De eerst behandeling (intake) is gratis! Hierbij hebben we aandacht voor de kennismaking en wordt er gekeken wat o.a. de hulpvraag is, welke doelen er zijn en hoe de behandelingen/sessies eruit gaan zien.

U kunt per sessie afrekenen, of een pakket/abonnement afnemen. Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via de telefoon of via de mail.